Pininyahan manok – filipínske kura s ananásom
Pininyahang manok alebo Ananásové kura je veľmi jednoduchý filipínsky recept, na ktorý v podstate nepotrebujeme nič špeciálne. Myslím, že je to pomerne zdravé jedlo a pokiaľ nepoužijeme veľa rybacej či sójovej omáčky, je vhodné aj pre menšie deti.
Ingrediencie:
- 600g kuracích stehien bez kosti alebo kuracích pŕs
- 1 šálka nasekaného ananásu z konzervy
- sirup z ananásu
- 1/2 šálky evaporovaného mlieka alebo kokosového mlieka
- 1 šálka na kocky nasekanej mrkvy
- trochu červenej a zelenej papriky nasekanej na kocky
- 1 stredne veľká cibuľa nakrájaná na prúžky
- 3 strúčiky pretlačeného cesnaku
- 1 lyžička čerstvého zázvoru
- 1 lyžička rybacej omáčky
- trochu čierneho korenia
Postup:
- kuracie prsia marinujeme približne pol hodinu v sirupe z ananásového kompótu
- na panvicu si nalejeme 1-2 lyžice oleja a opražíme cesnak, prúžky cibule a zázvor
- keď máme cibuľu opraženú, pridáme kura a vypražíme ho do zlatista
- pridáme rybaciu omáčku (veľmi opatrne, aby sme jedlo nemali prislané), okoreníme, prilejeme sirup z kompótu a mrkvu
- keď je mrkva zmäknutá, pridáme kúsky ananásu, farebnú papriku a kokosové mlieko, varíme, kým sa nezredukuje aspoň polovica šťavy
- v niektorých obmenách receptu nájdeme aj nasekané čerstvé rajčiny a dochutenie pridaním sójovej omáčky a cukru
- podávame spolu s ryžou
Zanechajte komentár
Chcete sa pripojiť k diskusii?Neváhajte prispieť!