Kórejské placky (Kimchi Jeon)
Kórejských obchodov u nás pribudlo a tak by ste nemali mať problém zakúpiť kimchi, ktoré je hlavnou ingredienciou super jednoduchých kórejských placiek. Kimchi Jeon sa štandardne podáva ako predjedlo alebo príloha.
Suroviny:
- 1 väčší pohár nakrájaného kimchi
- 1-2 vajcia
- 1 pohár hladkej múky
- 1/2 pohára šťavy z kimchi resp. vody
- štipka soli
- 1 menšia nakrájaná jarná cibuľka
Postup:
Suroviny umiestnime do misky a vypracujeme z nich cesto. Na strednom ohni rozpálime lyžicu oleja, pridáme približne štvrtinu cesta, ktoré natenko rozotrieme na panvici. Pečieme približne 3-5 minút, obrátime a dopečieme druhú stranu.
Pokiaľ chceme mať placky chrumkavejšie, pridáme menej vody. Cesto rozotrieme na panvicu natenko a opekáme pri vyššej teplote. Kto naopak preferuje jemnejšie placky, môže pridať do cesta trošku viac vody a placky opekať pri nižšej teplote a na menšom množstve oleja.
Ak sa vám zdá chuť kimchi príliš výrazná, môžete ho najskôr prepláchnuť vodou.
Zanechajte komentár
Chcete sa pripojiť k diskusii?Neváhajte prispieť!